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    • Dimensión Cultural 

      González Espinoza, Carolina; Vega Lugo, Noemi; Rodríguez Martínez, José Sergio (2017-05-01)
      In dealing with the topic of Cultural Tourism, we can not overlook its importance in our country, since many of its attractions are ruins or archaeological zones, cultural, artistic and gastronomic expressions that reflect ...
    • Introducción al Estudio del Turismo 

      González Espinoza, Carolina; Vega Lugo, Noemi; Rodríguez Martínez, José Sergio (2017-05-01)
      It is a fact that tourism is of great value for a receiving community, mainly because it means a source of jobs and economic resources, for that reason in this material the study of the identified tourism began its origin ...
    • Características de un Congreso 

      Aceves Chavolla, Olga Gabriela Isabel de la Concepción (2017-05-01)
      In order to understand the purpose of what a congress it is important to know it is characteristics that define it, since it requires a greater organization to operate efficiently the development of the same.
    • Vacante I 

      Vega Lugo, Noemi; Aceves Chavolla, Olga Gabriela Isabel de la Concepción; Ahumada López, Ernesto R. (2017-05-01)
      Communication being a core part of every social organism, it is extremely important to understand its concept, barriers that prevent it and to identify strategies that facilitate its transmission. The material presented ...
    • Impacto de la capacitación docente en el uso de Tecnologías de la Información y Comunicación durante el proceso de formación del Licenciado en Turismo de la Escuela Superior de Tizayuca, UAEH 

      Gayosso Mexia, Sonia; Coronado Meneses, Myriam; Carrizal Alonso, Aide Maricel (2017-07-01)
      La presente investigación, que identifica el impacto de la capacitación docente en el uso de tecnologías de la información y comunicación durante el proceso de formación del Licenciado en Turismo, posee un diseño no ...
    • El Autoconocimiento 

      Ángeles Villeda, Antonio de Jesús (2017-08-31)
      Self-knowledge is the result of a reflexive and analytical process, through which a person acquires the notion of his person, that is, recognizes his defects, qualities, emotions and particular characteristics. Self-knowledge ...
    • Denominación de Origen 

      Pichardo Zaragoza, Eva Luz (2017-08-31)
      Origin denomination as a protection and impulse for mexican products which caracteristics that are unique, produce of the places were they were developed as a result of natural factors and human production, allows ...
    • Diseño de proyectos turísticos 

      Martínez Ramos, Carla; Cruz Coria, Erika (2017-08-31)
      Las posibilidades de llevar adelante políticas y procedimientos protectores de la naturaleza, dependen de las características de cada sector productivo y del lugar donde actúan. En este sentido América Latina y el tercer ...
    • Organismos Reguladores Gubernamentales y ONG’S (Sustentabilidad Turística, caso SEMARNAT GREENPEACE) 

      Rodríguez del Rosal, Luis (2018-04-01)
      Government agencies and non-governmental organizations are up to analyze the environmental development as well as laws and initiatives for taking care of the biodiversity in Mexico, getting as a result sustainability ...
    • Husos horarios 

      Rodríguez del Rosal, Luis (2018-04-01)
      Timing control is a daily tool we use to know the time all around the world, in tourism we use the time zones to calculate the schedules of flights and the local time in every single country, this tool allows us to ...
    • Metodología de la Investigación 

      Velázquez Castro, Judith Alejandra; Cruz Coria, Erika (2018-06-30)
      Las investigaciones se originan en ideas. Para iniciar una investigación siempre se necesita una idea; todavía no se conoce el substituto de una buena idea. Las ideas constituyen el primer acercamiento a la realidad que ...
    • Historia de la ciencia 

      Ramos Sánchez, Pedro Alfonso; Pedro Alfonso, Chef Aura Paulina (2018-06-30)
      Evolutionary antecedents of science and the basic concepts, to understand the changes and differences in the scientific thinking.
    • Introducción a la metodología de la investigación 

      Velázquez Castro, Judith Alejandra; Cruz Coria, Erika; Martínez Ramos, Carla (2018-06-30)
      The methodology is an organized, systematic, rigorous way of observing the things of life at different levels and degrees of complexity. There is nothing else that is better than the other.
    • Frequency Adverbs / wh questions 

      Durán Gutiérrez, José Matías (2018-06-30)
      El alumno será capaz de comprender las ideas principales de un discurso oral o escrito acerca de asuntos cotidianos siempre y cuando estos sean expresados de manera simple y clara, para poder intercambiar información ...
    • Derivados lácteos (Queso) 

      Ramírez Godínez, Juan; Gutiérrez Rodríguez, Juan Francisco; Onofre Sánchez, Jair Emmanuel (2018-07-01)
      El queso es un producto fresco o maduro, sólido o semisólido, que resulta de la coagulación de la leche por la acción del cuajo u otros coagulantes, seguida del desuerado. El producto resultante es conocido como cuajada, ...
    • Capital Humano 

      Vega Lugo, Noemi; Velasco Alvárez, Liza Viviana; Flores Jiménez, Ruth; Aguilar Solano, Zaira (2018-07-31)
      It is a fact that tourism worldwide has experienced constant growth until becoming for many countries, one of its main sources of income and one of the first international trade actors. According to figures reported in ...
    • Antecedentes Históricos de la Administración de Personal 

      Vega Lugo, Noemí; Flores Jiménez, Ivette; Rodríguez Martínez, José Sergio (2018-08-31)
      Hablar de la historia de la Administración de Recursos Humanos, Personal o Capital Humano permite a quienes estudian el tema contar con información básica que les ayude a comprender su evolución pero, sobre todo, ...
    • Vegetarianismo y clasificación 

      Del Prado Torres, Angel Tonatiuh; Barranco Ángeles, Nathalie (2018-08-31)
      El vegetarianismo, es el régimen alimentario que tiene como principio la abstención de carne y pescado, y se basa en el consumo de cereales, legumbres, setas, frutas y verduras. La persona que practica este tipo de dieta ...
    • Historia de la Gastronomía 

      Corona de la Rosa, Patricia; Flores Barrera, Aura Paulina; Flor Viridiana, Vega Serrano (2018-08-31)
      La Mesopotamia es un territorio asiático, se considera la cuna de la civilización, ya que en ella se desarrollaron los primeros asentamientos humanos permanentes, así como los primeros estados e imperios. En la Mesopotamia ...
    • Los banquetes 

      Corona de la Rosa, Patricia; Espinosa Villegas, Alejandro Daniel; Pérez Vázquez, Javier (2018-08-31)
      Los banquetes han predominado a lo largo de la historia en diversas civilizaciones sin embargo los más representativos son los banquetes de México, Roma y Grecia. Roma es una de las civilizaciones que nos dejo como ...