Nutrición: Recent submissions
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INHIBICION DE LA REACCION DE MAILLARD EN PRESENCIA DE UN EXTRACTO ACUOSO DE LA FLOR DE Yucca filifera CON ACTIVIDAD ANTIRRADICAL
(2010)El empleo de altas temperaturas durante la cocción de los alimentos se ha asociado a la formación de diversos productos de la Reacción de Maillard (RM) con efectos tóxicos (tales como las aminas heterocíclicas y la acrilamida) ... -
Composteo, biofermel y biogas
(2009) -
Effects of ultrasound treatment in purple cactus pear (Opuntia ficus-indica) juice
(2013)ABSTRACT: Cactus pear (Opuntia ficus-indica) fruit is a berry with a tasty pulp full of seeds that constitutes about 10?15% of the edible pulp. In Mexico, cactus pear is mainly consumed fresh, but also has the potential ... -
Nutritional and antioxidant properties of pulp and seeds of two xoconostle cultivars (Opuntia joconostle F.A.C. Weber ex Diguet and Opuntia matudae Scheinvar) of high consumption in Mexico
(2012)ABSTRACT. The genus Opuntia embraces different species of cactus, and many of them produce acid fruits known as xoconostle, which are considered valuable vegetable foods in Latin America. Xoconostle fruit contains an edible ... -
Medio ambiente social y conductas alimentarias de riesgo: una exploración en mujeres adolescentes en México.
(2013)Resumen : Los objetivos de este trabajo fueron explorar: (1) la asociación entre medio ambiente social a ni- veles municipal y familiar, y conductas alimen- tarias de riesgo, en mujeres adolescentes; y (2) la interacción ... -
INNOVACION DE PRODUCTOS DE ALTO VALOR AGREGADO A PARTIR DE LA TUNA MEXICANA
(2010)México es el primer productor de tuna a nivel mundial y posee diversas variedades de estefruto. Sin embargo, su consumo esta limitado a un determinado segmento de la población y esestacional, lo que desincentiva el aumento ... -
Importancia de los antioxidantes dietarios en la disminución del estrés oxidativo
(2010)Los radicales libres, producidos normalmentedurante el metabolismo aerobio se utilizan en diversosprocesos fisiológicos como un mecanismode defensa contra agentes infecciosos. Sin embargo,estas moléculas son altamente ... -
Effects of ultrasound treatment in purple cactus pear (Opuntia ficus-indica) juice
(2013)ABSTRACT: Cactus pear (Opuntia ficus-indica) fruit is a berry with a tasty pulp full of seeds that constitutes about 10?15% of the edible pulp. In Mexico, cactus pear is mainly consumed fresh, but also has the potential ... -
Pomegranate juice increases levels of araoxonase1 (PON1) expression and enzymatic activity in streptozotocin- nduced diabetic mice fed with a high-fat diet
(2011)Pomegranate (Punica granatum L.) is a polyphenol-rich fruit. In the past decade, studies in human and murinemodels on the antioxidant, anticarcinogenic, antihypertensive, and anti-inflammatory properties of pomegranateconstituents ... -
Channel Glass-based Detection of Human Short Insertion/ Deletion Polymorphisms by Tandem Hybridization
(2008)The development and critical evaluation of newtechnologies for identifying genetic polymorphisms willrapidly accelerate the discovery and diagnosis of diseaserelatedgenes. We report a novel way for distinguishing anew class ...