Browsing Nutrición by Title
Now showing items 41-60 of 67
-
Insuficiencia dietética de micronutrimentos y su relación con la desnutrición en escolares del estado de Hidalgo.
(2012)RESUMEN. Introducción. La desnutrición es un estado patológico originado por una dieta inadecuada y la asimilación deficiente de micronutrientes por el organismo. Se caracteriza entre otros signos por la pérdida anormal ... -
Insuficiencia dietética de micronutrimentos y su relación con la desnutrición en escolares del estado de Hidalgo.
(2012)RESUMEN. Introducción. La desnutrición es un estado patológico originado por una dieta inadecuada y la asimilación deficiente de micronutrientes por el organismo. Se caracteriza entre otros signos por la pérdida anormal ... -
Medio ambiente social y conductas alimentarias de riesgo: una exploración en mujeres adolescentes en México.
(2013)Resumen : Los objetivos de este trabajo fueron explorar: (1) la asociación entre medio ambiente social a ni- veles municipal y familiar, y conductas alimen- tarias de riesgo, en mujeres adolescentes; y (2) la interacción ... -
Nutritional and antioxidant properties of pulp and seeds of two xoconostle cultivars (Opuntia joconostle F.A.C. Weber ex Diguet and Opuntia matudae Scheinvar) of high consumption in Mexico
(2012)ABSTRACT. The genus Opuntia embraces different species of cactus, and many of them produce acid fruits known as xoconostle, which are considered valuable vegetable foods in Latin America. Xoconostle fruit contains an edible ... -
Pomegranate juice increases levels of araoxonase1 (PON1) expression and enzymatic activity in streptozotocin- nduced diabetic mice fed with a high-fat diet
(2011)Pomegranate (Punica granatum L.) is a polyphenol-rich fruit. In the past decade, studies in human and murinemodels on the antioxidant, anticarcinogenic, antihypertensive, and anti-inflammatory properties of pomegranateconstituents ... -
PREVALENCIA DE SOBREPESO Y RIESGO DE OBESIDAD EN ESCOLARES, TULANCINGO HIDALGO
(2012)Resumen: Introducción: La población mundial ha sufrido una transición nutricional, provocando un cambio en la dieta, es por esto que la prevalencia de diferentes enfermedades se ha visto también aumentada principalmente ... -
The role of natural antioxidants in cancer disease
(2013)Cell oxidation can lead to the onset and development of a wide range of diseases including Alzheimer, Parkinson, the pathologies caused by diabetes, rheumatoid arthritis, neurodegeneration in motor neuron diseases, and ... -
The role of natural antioxidants in cancer disease
(2013)Cell oxidation can lead to the onset and development of a wide range of diseases including Alzheimer, Parkinson, the pathologies caused by diabetes, rheumatoid arthritis, neurodegeneration in motor neuron diseases, and ... -
The role of natural antioxidants in cancer disease
(2013)Cell oxidation can lead to the onset and development of a wide range of diseases including Alzheimer, Parkinson, the pathologies caused by diabetes, rheumatoid arthritis, neurodegeneration in motor neuron diseases, and ...