Browsing Ciencias Agropecuarias by Title
Now showing items 65-84 of 95
-
Participatory approaches to ecological restoration in Hidalgo, Mexico
(2008)APPROCHES PARTICIPATIVES POUR LA RESTAURATION ÉCOLOGIQUE DES MILIEUX À HIDALGO, MEXIQUE -
Participatory approaches to ecological restoration in Hidalgo, Mexico
(2008)High rates of deforestation and forest degradation in Mexico s rural communities have increased poverty and are causing rural populations to migrate to cities and foreign countries. Forest degradation in the State of Hidalgo ... -
Physiological uncoupling of mitochondrial oxidative phosphorylation. Studies in different yeast species
(2011)Under non-phosphorylating conditions a high proton transmembrane gradient inhibits the rate of oxygen consumption mediated by the mitochondrial respiratory chain (state IV). Slow electron transit leads to production of ... -
Possible participation of calmodulin in the decondensation of nuclei isolated from guinea pig spermatozoa
(2010)The guinea pig spermatozoid nucleus contains actin, myosin, spectrin and cytokeratin. Also, it has been reported that phalloidin and/or 2,3-butanedione monoxime retard the sperm nuclear decondensation caused by heparin, ... -
Programa Estatal de Acción para el Cambio Climático
(2011)Capítulo 1: Introducción. Capítulo 2: Inventario de emisiones de gases de efecto invernadero en el estado de Hidalgo. Año base: 2005. Capítulo 3: Balance de energía del estado de Hidalgo. Capítulo 4: Escenarios de Emisiones ... -
Propiedades de textura de masa y pan dulce tipo concha fortificados con proteínas de suero de leche
(2008)La fortificación de alimentos es importante debido a una creciente población en estado de malnutrición, por las sequías provocadas a nivel mundial y por personas de bajos recursos económicos. La adición de proteínas puede ... -
Propiedades de textura, extensibilidad y adhesividad de masas elaboradas con mezclas de harinas de jatropha curcas y concentrado de cebada.
(2009)El objetivo de este trabajo fue evaluar las características reológicas de masas de harina de trigo fortificadas con harina de Jatropha curcas y concentrado de cebada. La evaluación reológica de masas de harina de trigo ... -
Protein Fractions and in vitro Fermentation of Protein Feeds for Ruminants
(2011)The objective of this study was to evaluate 20 protein feeds grouped in forages, vegetal by- products and animal by-products used for ruminant diets. Protein fractions (PF): A, non-protein nitrogen (NPN); B1, buffer-soluble ... -
Sistemas Agroforestales
(2011)Unidad 1: Descripción de Sistemas Agroforestales. Unidad 2: Diseño de Sistemas Agroforestales. Unidad 3: Servicio Ambiental de Sistemas Agroforestales. -
Sistemas de Producción Animal I
(2011)Unidad 1: Principales Sistemas de Producción Animal. Unidad 2: Manejo Reproductivo de las Especies Pecuarias. Unidad 3: Manejo Productivo de las Especies Pecuarias. -
Sistemas de Producción Animal II
(2011)Unidad 1: Manejo Alimenticio de las Especies Pecuarias. Unidad 2: Manejo Sanitario de las Especies Pecuarias. -
Sistemas de Producción Vegetal I
(2011)Unidad 1: Producción Vegetal. Unidad 2: Elección del Sitio de Producción. Unidad 3: Establecimiento de Cultivos -
Sistemas de Producción Vegetal II
(2011)Unidad 1: Nutrición Vegetal. Unidad 2: Aspectos Básicos del Manejo Integrado de Plagas y Enfermedades. Unidad 3: Manejo de Pre Cosecha y Pos Cosecha.